Tipy na dárky do domácnosti, kterými svoji polovičku skutečně ohromíte

Narozeniny, svátek, výročí, svátek lásky nebo jen taková běžná oslava života. Je jedno, k jakému svátku hledáte dárek pro svoji polovičku, mezi následujícími tipy určitě najdete něco, co ji upřímně potěší. Navíc všechny představují věci do domácnosti, takže kromě toho, že jimi vyjádříte péči a pozornost, ještě je i efektivně využijete.

Udržitelný dárek pro každého (ne)minimalistu

Tento odstavec bychom mohli rozdělit na 2 samostatné větší kategorie. Je totiž jiné kupovat dárek pro někoho, kdo už je zaběhnutý v životě s ohledem na životní prostředí, než hledat překvapení pro někoho, komu byste chtěli pomoci začít s tím. Každopádně, dnes, v období minimalismu to určitě nebude komplikované. Internet se hemží nápady, jejichž realizaci zvládne každý. Před tím, než přejdeme na konkrétní příklady, bychom chtěli upozornit na jedno důležité opatření: zapomeňte na balicí papír.

„Začátečníky“ překvapte balíkem obsahujícím předměty, které představují základní položky pro udržitelné fungování v každodenním životě. V praxi to znamená, že nemají motivovat k radikálním změnám, ale k posloupnosti. Textilní taška, sáček na nákup ovoce a pečiva nebo ekologický zubní kartáček – to jsou jednak snadno dostupné věci, kromě toho, jejich používání nevyžaduje žádnou velkou námahu nebo zásah do dosud nabytých zvyklostí. Další úrovní mohou být nádoby na bezobalové nákupy. Tyto můžete jednoduše vyrobit z různých vyprázdněných skleněných nádob. Jen si představte, jak krásně může vypadat točený prací prostředek v designové likérové ​​láhvi nebo cukr v plechové krabičce po bonbonech, samozřejmě vše s vlastnoručním nápisem. Běžným zbožím v tzv. „zero waste“ prodejnách jsou i pratelné odličovací tampony, mycí houby na nádobí, kuchyňské utěrky atp.

Pro „profesionály“ hledejte buď věci na doplnění minutých domácích zásob nebo něco, co se iv udržitelné komunitě považuje za nekaždodenní. Dobrými příklady té druhé možnosti jsou komposter, sada na výrobu mýdel nebo jiné kosmetiky, ale klidně i zahrádka na balkon nebo sada na výrobu rostlinného mléka.

Něco exotické pro milovníky užitečných pokladů

Máte takový pocit, že žijete s největším sběratelem starožitností na světě? Povinnou zastávkou vašich výletů jsou místní bazary a obchody s díly místních umělců? Dárek pro tuto osobu musí být opravdu speciální. Při výběru se řiďte principem „kvalita nad kvantitu“ a, hlavně, neodkládejte si koupi dárku na poslední chvíli. Ať už se v dárkové krabičce bude ukrývat starožitná džezva nebo vám kurýr přiveze indický nábytek, lov na speciální kousky může potrvat dlouhé týdny, ba i měsíce. Ideálním řešením je chodit po světě s otevřenýma očima po celý rok a nenechat si ujít poklady, které si vás najdou, možná i v těch nejneočekávanějších situacích. Při nákupu suvenýrů v zahraničí, procházce po vesnickém trhu nebo surfování po internetových bazarech, například.

Splněné touhy v dárkovém balení

Co by mohlo být krásnějším dárkem než splněný sen? Samozřejmě je nám naprosto jasné, že tato alternativa není vždy proveditelná. Pokud však znáte nějaké dlouhodobé touhy svého partnera, které prodávají iv obchodech, máte vyhráno. Ale při troše kreativní mentální práci můžete vyčarovat podobný typ úsměvu na tváři vaší polovičky i tehdy, když jste nezachytili žádné tajné přání.

V první řadě, zamyslete se nad tím, jakým koníčkem se věnuje obdarovaná osoba. Při které aktivitě dokáže zapomenout na běh času a které hobby je pro ni útočištěm v náročných obdobích. Možná, že jde o nějakou velmi vyhraněnou a snadno identifikovatelnou zálibu, jako například hra na hudebním nástroji, sběratelství antikvariátních knih, výroba svíček a podobně. Ale iv případě zdánlivě běžných aktivit se můžete vybrat tímto směrem výběru dárku. Například, pokud se vaše polovička snadno ztratí v nabídce vín během běžného nákupu v potravinách a už i podle vůně dokáže určit kvalitu tohoto nápoje, překvapte ji něčím, co tuto lásku povznese na vyšší úroveň. To může být sada kvalitních sklenic, chladič nebo, pokud to má být něco skutečně speciálního, tak vinotéka z masivu.

Kvalitní pomůcky namísto úklidové služby

Výběr praktických překvapení je celá věda. Ruku na srdce, už i vás určitě někdy napadlo, že koupě dárků znamená občas utrácení peněz na „nějakou další zbytečnost“. Právě proto byste měli myslet na tento úkol včas. Dalším řešením jsou praktické dary. V každém případě si ale dejte záležet na tom, aby nevzbudili dojem, že jste do výběru neinvestovali dostatek času. Například, pokud vaše polovička často zmiňuje nedostatečný výkon vašeho vysavače, pořiďte jí nový stroj se speciálními vlastnostmi, například robotický s mopem, nebo v nekaždodenním provedení, ve speciální barvě atp. Vaší prvotní motivací by mělo být to, abyste opravdu potěšili, a určitě ne to, abyste měli výběr dárku co nejdříve z krku nebo že předměty do domácnosti jsou stejně ty nejlepší dárky pro ženu.

S milovníky designu